kreativne inovacije images
Početna Konsalting usluge O nama Klijenti Projekti SME WEEK 2010.-2015. Poslovna putovanja Konferencije i poslovni skupovi

Hasap sistem za pekarsku industriju - haccp sistem za pekare

Haccp sistem za pekare, je pojednostavljen za male pekare. Kroz hasap sistem, biće potrebno da popunjavate par osnovnih listi zapisa, kako biste mogli da se bavite svojim poslom, a ne da se zatrpate papirologijom.

Cena za uvođenje hasap sistema za pekare, kreće se od 600 - 1000 eura (od 4-6 rata). Cena zavisi od toga da li ste mala pekara, ili imate kompletnu pekarsku industriju.

klijenti hasap


Haccp za pekare - pekarska industrija.

Svi koji se bave pekarskom industrijom, su u obavezi za uvedu sistem za bezbednost hrane, u narodu poznatiji kao hasap sistem.

Neko je davno haccp pročitao ćirilicom, nešto dodao, nešto oduzeo i dobili smo narodski izraz hasap.

Bilo kako bilo, hasap sistemom treba da se dokumentovano pokrije sve šta se radi u pekari. Počevši od nabavke i prijema sirovina (brašno, kvasac, meso, sir, urda ...), preko skladištenja, pa do procesa termičke obrade u pekari, prodaje ili pakovanje i transporta.

Prema ovom pravilniku i Zakonu o bezbednosti hrane, potrebno je u svojoj pekarskoj proizvodnji implementirate, tj. da uvedete hasap sistem.

Kao i kod svih drugih prehrambenih industrija, po hasap sistemu je potrebno da vaša pekara ispunjava minimalno higijensko tehničke uslove za poslovanje. Prema našem dosadašnjem iskustvu, pekare su uglavnom u iznajmljenim objektima, tako da ne postoji baš mnogo prostora za renoviranje objekta.

Objekat je potrebno opremiti svim potrebnim mašinama i opremom za proizvodnju sokova, dok se hasap sistemom dokumentovano potvrđuje da su krajnji proizvodi zdravstveno bezbedni.

call button

Pored usluge uvođenja hasap sitema za pekare, pružamo uslugu uvođenja hasapa i za proizvođače sokova, za burgere tj burgeraje, hotele i restorane i sve ostale privredne subjeke koji se bave hranom.


haccp za pekare

Evo nekoliko naših klijenata, kod kojih smo ili završili ili su još u proceduri uvođenja hasap sistema u pekari.

Pekara Jadran - Zrenjanin. Urađeno je uvođenje hasap sistema 2022. godine, s tim što su u 2023. imali određenih promena u poslovanju (nabavka mašina i opreme, dopuna proizvodnog asortimana), tako da smo 2024. započeli sa dopunom posltojećeg hasap sistema u pekari

 


hasap u pekarskoj industriji

Pekara Zlatni Klas Senior - Zrenjanin. Ova pekara predstavlja primer veće pekarske industrije, za koji je potrebno da se stalno obavlja nadzor poslovanja, popunjavanja listi i redovno sprovođenje dodatnih obuka zaposlenih.

Sa Zlatnim Klasom smo započeli saradnju 2021. u smislu održavanja implementiranog hasap sistema.

haccp pekara

Pekara Brnčić - Ruma. U pekari Brnčić u Rumi, završeno je sa uvođenjem hasap sistema tokom 2023. godine. Dokumentacija je urađena, obuka je sprovedena i sada nam predstoji nadzorna hasap provera tokom 2024. godine.
Poenta je da je hasap sistem, posebno u pekari, živ sistem koji je potrebno stalno održavati, sprovoditi i poštovati ono što smo na papiru napisali

Haccp za pekare
Pekara Vitorović iz Mačvanske Mitrovice, se profesionalno bavi pekarstvom. Iako su "mlada" organizacija, sa hasapom smo završili tokom 2021. godine. Naravno i njima je potrebna usluga održavanja hasap sistema, jer svaka pekarska industrija je živ sistem, gde se stalno osmišljava nešto novo i drugačije, a sve to mora biti "pokriveno" hasap dokumentacijom.